Blogg

Året 2020

7ACE4B1B-3EBB-4089-A4D2-CFBA42E2581B
Utdanning

Året 2020

Vi går mot slutten av 2020 og for et år det har vært. Et år vi aldri kommer til å glemme. På godt og vondt. Vi i inspartum akademi kom gjennom siste oppsatte kurs for året 1.november. Akkurat i tide før Oslo igjen stengte ned og alle våre kjære treningssentre måtte lukke dørene. Det er vi utrolig glade for. Litt flaks må man også ha i et år som 2020.

«Det kom et skip til Bjørgvin i 1349». Denne setningen tror jeg de fleste av oss kjenner til. I 1349 nådde svartedauden Norge og pesten drepte tilslutt omkring 50 millioner av Europas rundt 80 millioner innbyggere. Verden har vært rammet av ulike pandemier og pest, men alt dette har tilhørt historien og jeg trodde virkelig ikke at vi noen gang kom til å oppleve noe lignende. Men nå har jeg likevel fått en ny setning jeg aldri kommer til å glemme: «Da Norge stengte ned 12. mars 2020».

Plutselig var vi rammet av en pandemi og hverdagen ble snudd på hodet bare på noen timer. Vi hadde 21 studenter som skulle begynne sin grunnutdanning 13. mars og i tillegg ble alt av andre kurs, oppdrag og conventions avlyst med et samme. Panikken var et faktum. Fortvilelse. Frustrasjon. Skuffelse. Bekymring. Håpløshet. Ja, mars serverte virkelig et spekter av følelser. Men nesten like raskt som spekteret av negative følelser var utforsket, dukket nye følelser opp. Kreativitet. Pågangsmot. Viljestyrke. Motivasjon. Uten at jeg helt forstod det da, så skjønte jeg nok innerst inne at dette kom til å bli året der jeg virkelig måtte vise hvem jeg er. Hvem jeg vil være. Hvem jeg ønsker å være. Hva inspartum akademi er. Hva vi står for. Et år der «klinten skilles fra hveten».

Selv om mars og april var en følelsesmessig berg-og dalbane ut av dimensjoner, fikk jeg samtidig en enorm motivasjon til å skape nye ting, ikke gi opp og jobbe enda hardere. «You just need to keep going». Man må holde hjulene i gang. Uansett hvor vanskelig ting kan virke, hvor mye jobb som samler seg opp og hvor mange gjøremål som står på «To do»-listen, så må man aldri stoppe. Skal man lykkes, handler alt om fremdrift og gjennomføringsevne.

Selv om det kan være ekstra tøft i perioder, så gir utfordringene meg ekstra giv, energi, pågangsmot og viljestyrke. Men det handler om hvordan du velger å se på det. Du kan velge å la det dra deg ned, tømme deg for driv og energi, eller du kan velge å se på det som en mulighet til utvikling – en mulighet til å lære – en mulighet til å imponere deg selv. Du velger selv hvordan du ser på utfordringene som møter deg. Jeg valgte å omfavne 2020. Det er jeg takknemlig for. 2020 har lært meg ekstremt mye. Jeg har vokst. inspartum har vokst. Team inspartum har vokst.

Med pågangsmot, positivitet og fine folk rundt deg, er alt mulig! I juni fikk vi gjennomført årets første inspartum grunnkurs med 15 flotte studenter. Tusen takk til SiO Athletica som hjalp oss og åpent muligheten for kurs i juni, takk til vår flott foreleser Anne Riege og «vikar» Marie Moltubakk som var med på å gjøre denne helgen til en super kurshelg!

D10CA169-A9E7-4CDE-878F-8351D366C879.JPG

CAD587FD-1112-4217-843B-378238817A08.JPG

Vårens flotte inspartum studentkull!Vårens flotte inspartum studentkull!

Etter en lang sommerferie var vi endelig klare til å «kickstarte» høsten og ta i mot nok et nytt kull med instruktørspirer! Fra første helg i september var vi i gang og deretter har det gått «slag i slag» gjennom hele høsten med grunnutdanning og diverse påbyggingskurs, både digitalt og fysisk. Selv om 2020 har vært et utrolig tøft og utfordrende år, så har det også skapt nye muligheter – en av de har vært online-kurs!

Jeg hadde aldri trodd jeg/inspartum kom til å holde online-kurs, i hvert fall ikke så tidlig som i 2020 og jeg selv har vært ganske skeptisk og negativ til alt av kurs og trening som har foregått online. Men i år ble man plutselig tvunget ut i den digitale verden på en ny måte og for en opplevelse det har vært! Det har vært en ekstremt bratt læringskurve, men veldig gøy og jeg har virkelig fått øynene opp for å levere tjenester online. Jeg har blitt positivt overrasket og det er også veldig hyggelig at online-kurs dette året har blitt en suksess og noe vi kommer til å fortsette med og utvikle videre! (Kurskalenderen for 2021 finner du under kalender og flere kurs kommer til å komme opp!).

Høstens instruktørkull!Høstens instruktørkull!

IMG_4299.JPG

43EAAF4E-755F-43FB-91A7-36FAA1C0D681.JPG

Gjennom høsten har vi hatt gleden av å møte en både studentene fra våren igjen, samt nye og vi kom gjennom alle våre oppsatte fysiske kurs, før ny «lockdown» i november. Det er jeg så utrolig glad for. Gjennom høsten har vi utdannet over 30 nye instruktører og det har vært et fantastisk engasjement på hver eneste kurshelg!

I løpet av høsten holdt vi også noen av våre første påbyggingskurs, med stor suksess! Vi hadde både påbyggingskurs for trinntimer og et påbyggingskurs for instruktører og PTer som ønsket å utvikle kompetansen sin knyttet til trening under og etter graviditet. Tusen takk til Andreas Mjøen og Charlotte Kristiansen for å være med å utvikle og holde disse kursene. Og til alle dere som spør – ja, det blir slike kurs i 2021 også!

Tusen takk til alle studenter for nok et flott år! Tusen takk for forståelse gjennom en vanskelig og uforutsigbar vår og tusen takk for at dere valgte oss <3

6C387E17-C95A-443D-8864-0A3E6FC683AB.jpg

1F8387D2-022C-49C7-A62C-C30E2F440C02-6625866C-7D14-4907-8ABA-ACB5198CD34E.JPG

Gjengen fra inspartum styrke :)Gjengen fra inspartum styrke 🙂

Gjengen fra inspartum kondisjon og koreografi :)Gjengen fra inspartum kondisjon og koreografi 🙂

 

Selv om det har vært tøft med enda en ny «lockdown» fra november, velger jeg å se fremover! Vi planlegger 2021 så godt vi kan og håper vi etterhvert i løpet av det nye året kanskje kan møtes ved større treningsarrangement igjen – det hadde vært fantastisk og det er lov å drømme!

Ønsker dere alle en superfin førjulstid. Tusen takk for at dere følger oss og deler masse deilig gruppetreningsglede!

//Eva Katrine <3